Presa za ulje Yoda

Yoda

Sa Yoda kućnim ekstraktorom ulja u mogućnosti ste  da imate istinski sveže, pravo devičansko hladno ceđeno ulje bez kompromisa! To je ogroman benefit ako cenite svežinu namirnica koje konzumirate i želite pored svežeg povrća i voća i sveže ulje za najukusnije salate, namaze i ostale kulinarske kreacije 🙂 Za svega 5 minuta koliko je maksimalno potrebno za ekstrakciju 100 gr tvrđih semenki ili orašastih plodava (npr oraha) dobijate super svežu, malu količinu ulja, da je potrošite odmah na pripremu hrane;

Pomislte samo koliko industrijski proizvedena hladnoceđena ulja u flašama stoje na policama prodavnica, i koje su dobrobiti ekstra devičanskog super svežeg ulja koje dobijate direktno pred pripremu obroka!

Za Vaše kreativne i maštovite inspiracije u receptima, poklanjamo vam i E- knjigu recepata “Presno Gurmanski” uz kupovinu Yoda prese.

58.800 rsd

Opis

Yoda Home Pro – prva pouzdana presa za ulje za kućnu upotrebu!

Efikasnost do 80%! Jednostavan za upotrebu i čišćenje!

Yoda je prva pouzdana presa za ulje namenjena za kućnu upotrebu. Presa je kompaktna, ima snažan motor i sve karakteristike velikih, glomaznih, industrijskih presa za ulje. Dizajnirano je da traje i radi, tako da možete imati sveže hladno ceđeno ulje u udobnosti svog doma. Efikasnost se kreće između 30 i 80%, u zavisnosti od sastojaka koje stavljate i njihovog sadržaja ulja.

Ima sedam unapred postavljenih podešavanja koja olakšavaju posao. Potrebno je samo da pritisnete desno dugme i izaberete program koji će obezbediti da režim cedjenja bude prilagođen sastojcima i nameni kako bi se postigao maksimalan efekat.

Podrazumevana podešavanja su:

kikiriki
susam
semenke suncokreta
uljana repica
lan
orah
mešane semenke
Svako podešavanje odgovara jednom od uobičajenih sastojaka iz kojih se ulje može cediti. Ako vaš sastojak nije naveden, onda možete koristiti podrazumevano „mešano – mix“ podešavanje. Unapred podešene vrednosti se razlikuju jedna od druge, jer tekstura sastojka i sadržaj ulja određuju temperaturu koja se koristi za zagrevanje cilindra i potreban pritisak ekstrakcije ulja. Yoda presa za ulje je namenjena za hladno ceđenje ulja. Ulje koje dobijate je ekstra devičansko ulje, dobijeno na temperaturi manjoj od 40 stepeni Celzijusa.

Ako je sastojak koji se obrađuje veoma tvrd, Yoda presa za ulje će zagrejati cilindar i podići temperaturu na 100 stepeni Celzijusa da bi se povećala efikasnost ceđenja i smanjila količina ostatka- pulpe. U zavisnosti od upotrebljene namirnice, vreme potrebno za ekstrakciju ulja iz 100 g sastojaka varira između 3 i 5 minuta (na primer, vreme potrebno za ekstrakciju ulja iz susama je manje od vremena potrebnog za orahe). Pošto presa koristi tehnologiju hladnog ceđenja, ulje koje izlazi je čisto nerafinisano ulje koje čuva sve vredne hranljive materije: enzime, vitamine, minerale, masne kiseline itd.

Štaviše, čuva prirodan miris i ukus, pa će poboljšati vašu hranu ili ukus vaše salate. Sveže ulje nije bistro, ima talog koji se skuplja na dnu posude, ako se neko vreme ne meša i to je potpuno u redu i ne treba da vas brine. Yoda može da cedi ulje od: semena suncokreta, semena bundeve, kikirikija, oraha, lešnika, makadamije, susama, semena lana, semena konoplje.
Napomena: sveži orašasti plodovi i semenke pored ulja sadrže vodu, tako da ih je potrebno dehidrirati pre ekstrakcije!

Dodatne informacije

brands

Yoda

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Presa za ulje Yoda“
Review now to get coupon!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *