Vrećice za filtriranje mleka

Vrećica za filtriranje mleka i soka  izradjena je  od kvalitetnog i jakog sintetičkog materijala, specijalno uradjena za filtriranje emulzije koju dobijate usitnjavanjem orašastih plodova sa vodom u blenderu prilikom pravljenja biljnih presnih mleka. Može da se koristi i za filtriranje kašastih sokova iz blendera ili kao vrećica za klijanje uz pomoć koje možete uzgajati svoje sveže klice i kada ste na putu.

Korišćenje vrećice za naklijavanje možete videti detaljno u slici i reči ovde

 

590 rsd

Kategorija: Oznaka:

Opis

Vrećica za filtriranje mleka i soka  izradjena je  od kvalitetnog i jakog sintetičkog materijala, specijalno uradjena za filtriranje emulzije koju dobijate usitnjavanjem orašastih plodova sa vodom u blenderu prilikom pravljenja biljnih presnih mleka. Može da se koristi i za filtriranje kašastih sokova iz blendera ili kao vrećica za klijanje uz pomoć koje možete uzgajati svoje sveže klice i kada ste na putu. Dimenzije vrećice su 23 x 27 cm.

Šavovi vrećice su pažljivo obradjeni kako bi bila izdržljiva i davala maksimum pri filtraciji. Materijal od kojeg je vrećica napravljena daje bolje rezultate pri filtriranju od pamučnih gaza za pravljenje tofu-a ili od lanenih tkanina, jer ne dopušta prolazak pulpe u mleko, a u isto vreme nema deformacije tkanine kao što je slučaj sa prirodnim materijalima.

Za filtriranje biljnih mleka od orašastih plodova i semenki – sveže ceđenih sokova – klijanje

Priprema mleka od orašastih plodova/semenki

  1. Jednu šolju sirovih badema/lešnika potopite u mlaku vodu oko 8 sati, ili preko noći;
  2. Isperite bademe/lešnike, dodajte ih u blenderzajedno sa tri šolje čiste, filtrirane (ili, još bolje – destilovane vode); Takodje možete, po želji, dodati i tri meke urme (ili po ukusu) i parče štapkice vanile. Obradite u blenderu na najvišoj brzini dok emulzija ne postane kremasta.
  3. Pridržavajte vrećicu iznad široke posude i polako sipajte mleko iz posude blendera.

Vaša vrećica može odlično da posluži i za klijanje, takodje:Your bag can be used for sprouting as well :

Semenke za klijanje potopite preko noći u vodi. Isperite ih ujutru i procedite. Prebacite semenke u vrećicu. Obesite vrećicu iznad  prigodne posude ili iznad sudopere tako da može da se ocedi višak vode, a da u isto vreme semenke imaju dovoljno vazduha. Ispirajte semenke dva do tri puta dneveno ispod mlaza vode u zatvorenoj vrećici, i ponovo okačite vrećicu.  Kako semenke klijanju, povećava im se volumen u vrećici – za nekoliko dana, imaćete sveže, žive, hrskave i ukusne klice ????

Gde direktno kupiti vrećicu za mleko?

Beograd: Kojic d.o.o, radnja se nalazi na adresi Kralja Milana 24, kod Beogradjanke London – u pasažu – KRAVATE, DUGMAD I sprat tel. 063/8961663, radnim danom od 11 do 19 časova, subotom od 12 do 17 časova.

Novi Sad: Radnja “La Cookie” Miletićeva 51, tel.069/2201068

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Vrećice za filtriranje mleka“
Review now to get coupon!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *